Voor organisaties én werknemers die meer willen. 

Er bestaat niet zoiets als het standaardbrein, maar er zijn breinen die afwijken van het meest voorkomende hersentype, dat neurotypisch wordt genoemd. Met neurodiversiteit wordt bedoeld dat niet elk brein hetzelfde werkt. Breinvarianten die bijvoorbeeld onder neurodiversiteit vallen zijn: AD(H)D, dyslexie, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en autisme. Steeds meer organisaties zien de voordelen en het belang van een neuro-inclusieve werkomgeving. Echter hoe leid je dat in goede banen? Het vraagt kennis, bewustwording en gerichte begeleiding. Het kan allemaal een stuk makkelijker als je de juiste tools en ondersteuning hebt. 
Vaaia denkt mee en ondersteunt organisaties om een omgeving te creëren waar neurodivergente medewerkers beter tot hun recht komen. Bovendien bieden wij een op maat gemaakt groeiprogramma aan werknemers, waarbij carrière centraal staat. Gebaseerd op loopbaancoaching, energiemanagement &  begeleiding gericht op neurodiversiteit in combinatie met werk. 

Succesvol aan het werk met neurodiversiteit

Iedereen is uniek en de werkvloer is de plek bij uitstek om te profiteren van de kwaliteiten die al deze unieke mensen bij zich dragen.
Vaaia denkt mee en ondersteunt organisaties om een omgeving te creëren waar neurodivergente medewerkers beter tot hun recht komen. Bovendien bieden wij coaching op maat, voor werknemers om succesvoller en authentieker te kunnen functioneren.

Veel voorkomende topics zijn: 

  • Energiemanagement, de methode 7 stappen naar meer rust.

  • Beter samenwerken met collega’s, waarbij de methode betere relaties wordt ingezet.

  • Vergroten persoonlijke effectiviteit, door meer zelfinzicht.

  • Optimaal functioneren.

  • Unieke talenten en de randvoorwaarden om deze tot uiting te laten komen.

Boek hier je persoonlijk gesprek.

Dit zeggen anderen:

Marjolein weet in korte tijd een sterk team neer te zetten. Zij heeft enorm goede mensenkennis waardoor er al snel een goede vertrouwensband ontstaat. Daarnaast ligt haar focus op positiviteit en vooruitgang, op mogelijkheden in plaats van problemen. Op deze manier lukt het om anderen de goede richting op te sturen en om samenwerking te optimaliseren. Daarnaast kon je altijd terecht bij Marjolein voor vragen, op welk moment dan ook. Ik heb erg fijn met haar samengewerkt.

Daniet Shanchar, Healthy Woman

Marjolein heeft op een fijne manier de afdeling vorm gegeven en verder uitgebouwd. Zij kan als geen ander observeren hoe processen zijn ingericht en heeft snel door hoe de hazen lopen. Daarbij heeft zij een oog voor talent. Marjolein ‘ziet’ wat medewerkers nodig hebben en gaat met hen op een open en prettige wijze het gesprek aan. Daardoor ontstaat er dialoog & meer cohesie in het team. Bedankt voor de fijne samenwerking!

Hogeschool Schoevers

Marjolein wist in korte tijd en op doortastende wijze duidelijkheid te brengen. Er werd snel duidelijk waar de uitdagingen en knelpunten lagen en hoe ik die kan draaien naar meer verbinding, helderheid en efficiëntie met mijn team in de huidige samenstelling.

Hoewel ik een freelance team heb wat al langere tijd op consistente wijze voor mij werkt, kan het remote werken ook de nodige uitdagingen bieden. Door dieper op deze uitdagingen in te gaan in de sessie en concrete stappen en handvatten te krijgen, heb ik snel actie kunnen ondernemen, waar zowel ikzelf als het team blij mee zijn.
Van te voren had ik een professionele vragenlijst ingevuld waar Marjolein nauwkeurig op in ging, zodat alle punten (en meer) die voor mij relevant waren werden behandeld. Buiten de praktische stappen, heb ik ook een aantal van mijn vastgeroeste ideeën over een remote team en wat wel en niet kan los kunnen laten, waardoor er nog meer kansen ontstaan.
AANRADER als je meer uit jezelf, je team en je bedrijf wilt halen!
Floortje Lopes, Tree Full of Scones